Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

LASSÚ TÜKÖR Milánóban

E-mail Print
A Buharov-fivérek álom és valóság között játszódó kísérleti játékfilmje, a LASSÚ TÜKÖR, valamint Csáki László és Vécsei Márton rövidfilmjei indulnak a milánói seregszemlén.
Szeptember 12-én kezdődött Olaszország jeles nemzetközi filmszemléinek egyike Milánóban. Az 1996-ban alapított fesztivál játékfilm versenye mutatja be elsőízben az olasz közönségnek Igor és Ivan Buharov Lassú tükör című alkotását. A milánói versenybe mindössze tíz játékfilm kapott meghívást.
A rövidfilmes mezőnyben két magyar alkotás indul: Csáki László A hangya és a tücsök című La Fontaine-parafrázisa és Vécsei Márton Farkasember című munkája. A rövidfilm díjak sorsáról Milánóban idén a Brit Filmintézet munkatársai alkotta zsűri dönt.
A milánói filmfesztiválon a magyar alkotók személyesen mutatják be filmjeiket, a fesztivál díszvendége a világhírű amerikai rendező Terry Gilliam.
 
 
A cseh Mlada Boleslavban szeptember 13-án kezdődött nemzetközi vígjáték fesztiválon indul a Kalandorok. Paczolay Béla első játékfilmje, melyet a nyáron nagy sikerrel mutattak be Kolozsváron, Palicson, Vukováron és Taorimában is, a versenyprogramba kapott meghívást.

A lengyelországi Koszalinban a hétvégen rendezték meg a „Te és Én” elnevezésű tematikus filmszemlét, melynek célja a fogyatékkal élők integrációjának előmozdítása. A fesztiválon három magyar alkotó munkáját vetítették. Groó Diána Előttem az élet, Nordin Eszter 7 év és Varga Ágota többszörös díjnyertes Szemünk fénye című munkáit tűzték műsorra.