Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Filmfesztivál Dalmáciában

E-mail Print
Fliegauf Benedek, Forgács Péter és Nemes Jeles László munkáit hívta meg a szeptember 13-án kezdődő spliti filmfesztivál. - Nemes Jeles László rövidfilmje, a TÜRELEM a görögországi Drama-ban megrendezendő rövidfilmversenyen folytatja fesztiválkörútját.
Szeptember 13-án kezdődik Dalmácia szívében a spliti filmfesztivál. Az innovatív, személyes, kísérleti és radikális filmtermésből válogató nemzetközi seregszemle három magyar alkotó munkáját tűzi műsorra. Fliegauf Benedek többszörös fesztiváldíjas ambient filmje, a Tejút és a Filmszemle legjobb kísérleti film díjával jutalmazott Nádas-adaptáció, Forgács Péter Saját halál című munkája kapott meghívást Splitbe.

A horvát fesztivál rövidfilmversenyében Nemes Jeles László Türelem című rendezése indul. Az elmúlt hónapok legsikeresebb magyar rövidfilmje a napokban elnyerte a tizenegyedik nemzetközi elismerését, a franciaországi Nancy-ban megrendezett filmfesztivál zsűrijének elismerő oklevelét. A Marjai Virág főszereplésével készült, Erdély Mátyás által fényképezett Türelem a görögországi Drama-ban szeptember 14-én kezdődő nemzetközi seregszemlén kel versenyre legközelebb.