Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Odense-i nagydíj a TÜRELEM-ért

E-mail Print
Nemes Jeles László TÜRELEM című rövidfilmje elnyerte a zsűri nagydíját Odenseben a nemzetközi filmfesztiválon.
Nemes Jeles László Türelem című rövidfilmje nyerte el a zsüri nagydíját a dán nemzetközi filmfesztiválon, Odenseben. Az 1986-ban alapított nemzetközi dokumentum- és rövidfilm fesztivál Dánia egyik legfontosabb filmes seregszemléje.
A háromtagú nemzetközi zsüri az alábbi méltatással jelentette be, hogy a Grand Prix-t ezúttal fiatal magyar filmrendező kapta. "Egy olyan humanista film, amely nem becsüli le a közönség intelligenciáját, hanem a nézőre bízza, hogy számot vessen a tragédiával kapcsolatos emberi felelősség nagy kérdéseivel. Egy vágás nélküli, a részletekre különös gondot fordító utazás, amely egy hétköznapi hős, egy irodista lány néhány percét mutatja meg, nagy történelmi események szélén. Ez a csodálatos film elegáns kameramunkával kíséri női főszereplőjét, és kitűnő hangi világa teljesen szükségtelenné teszi a dialógusokat."

A Marjai Virág főszereplésével, Erdély Mátyás által fényképezett Türelem című alkotás az Inforg Stúdió, a Duna Műhely és a Filmteam koprodukciójában készült 2007-ben.
A Türelem ötödik fődíját nyerte nemzetközi fesztiválon, és az alkotók célja, hogy hamarosan moziban láthassa a magyar közönség.