Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Németországi turnén A NYOMOZÓ

E-mail Print
Gigor Attila első játékfilmje, A NYOMOZÓ egyhónapos turnéra indul, mely során a Fantasy Filmfest összesen nyolc németországi nagyvárosban tűzi műsorra. - A MACSKAFOGÓ 2-t a pusani gyerekfilm fesztivál tűzi műsorra Dél-Koreában.
Augusztus 12-től Berlinben, majd Hamburg, Köln, Dortmund, Frankfurt, Nürnberg és Stuttgart után Münchenben is bemutatják Gigor Attila közönségkedvenc első moziját, A nyomozó-t.
A 39. Magyar Filmszemle meglepetéseként felfedezett, majd a nemzetközi közönség előtt nagy sikerrel a Karlovy Vary-i filmfesztiválon debütált magyar játékfilmet meghívta programjába a Fantasy Filmfest, mely Németország elsőszámú zsánerfilm ünnepe. A „szerzői sci-fik, horrorok és thrillerek” seregszemléje Berlinben veszi kezdetét, és augusztus folyamán további hét német nagyvárosban folytatódik. A fesztiválra meghívott elsőfilmek a "Friss Vér Díjért" versenyeznek, melynek sorsáról a nagyérdemű dönt.
 
 
Ternovszky Béla Macskafogó című világsikerének második részét A sátán mácskájá-t a pusani gyerekfilm fesztivál (BIKI) tűzi műsorra. Nick Grabovski a Dél-Korea második legnagyobb városában megrendezendő nemzetközi seregszemlére augusztus 13-án érkezik.