Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Melbourne-ben az ISZKA UTAZÁSA

E-mail Print
Európa, Ázsia és Amerika után Ausztráliában az ISZKA UTAZÁSA: Bollók Csaba filmjét műsorra tűzi a július 25-én kezdődő Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivál. - A közelmúlt egyik legnagyobb fesztiválsikerének rendezője, Bollók Csaba a Monterrey-i filmfesztivál zsűrijébe kapott meghívást Mexikóba.
Július 25. és augusztus 10. között mutatják be az immáron 57. alkalommal a nagyvilág filmtermésének legjavát Ausztrália kulturális fővárosában Melbourne-ben. A nagyszabású Melbourne-i filmfesztivál a világ legrégebbi mozgóképszemléi közé tartozik, a rangos eseményen idén is több mint félszáz ország vesz részt.
Magyarországról a közelmúlt egyik legnagyobb fesztiválsikere, Bollók Csaba Iszka utazása című filmje kapott meghívást Melbourne-be. A kelet-európai bányászvárosban élő tízenkét éves Iszka történetét bemutató alkotás a sikeres európai, ázsiai és amerikai fesztiválszereplések után Ausztráliában is látható lesz.
Az 57. Melbourne-i Nemzetközi Filmfesztivál két magyar alkotó animációját is meghívta. Bánóczki Tibor Ottawában elismert Tejfogak című brit gyártású filmje, valamint Alexei Alexeev KJFG No. 5 című Annecy-ban díjazott kétperces alkotása lesz látható a legfontosabb ausztrál filmfesztiválon.
 
Bollók Csaba hamarosan Mexikóba utazik, a Monterrey-i filmfesztivál zsűrijében vesz részt augusztus 15-23. között. Az észak-mexikói mozgóképszemlén tavaly az Iszka utazásá-ért a fesztivál fődíját vehette át (képünkön). Monterrey-ben idén Varga Ágota Szemünk fénye című dokumentumfilmje kapott meghívást.