Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Filmfesztivál Hongkongban

E-mail Print
Bollók Csaba, Fliegauf Benedek és Tarr Béla filmjeit vetítik Ázsia grandiózus filmfesztiválján.
Az Ázsia elsőszámú filmes eseményéként számon tartott hongkongi filmfesztivál (HKIFF) három magyar mozgóképet hívott meg idén.
 
Tarr Béla A londoni férfi című rendezése mellett, Fliegauf Benedek locarnói díjas Tejút című ambient filmjét is műsorra tűzik az ázsiai metropoliszban. A hongkongi bemutatóra Fliegauf filmjét elkíséri Muhi András producer (Inforg Stúdió). Az ázsiai filmpiac jelentőségére való tekintettel a European Film Promotion (EFP) idén hét európai film eladását támogatja kezdeményezésével a hongkongi filmfesztiválon, köztük Fliegauf Benedek Tejút-ját. A 2004-ben alapított támogatási projekt keretében több Európán kívül megrendezett fesztivállal folytat együttműködést az EFP, mely tevékenységében a Magyar Filmunió EFP-tagságának köszönhetően vehetnek részt a magyar filmesek. Fliegauf Benedek filmje Hongkong után Latin-Amerika legnagyobb filmfesztiválján lesz látható Buenos Aires-ben.
 
Az Iszka utazása szintén látható a rangos hongkongi filmfesztiválon, és a napokban Bollók Csaba, a film rendezője személyesen mutatja be Bermudán. A Bermuda-szigeteken megrendezett szemle versenyprogramjába kapott meghívást a többszörös díjnyertes magyar mozgókép. A tizenkét éves Iszka szívszorító történetét feldolgozó film ezután Stockholmban is látható lesz.