Magyar
BETA MNF / Magyar Filmunió - Budapest 1365 Pf. 748. - Hungary - Phone: +36 1 461 1320
filmunio
fb-fu rss

Annecy-ban négy filmmel

E-mail Print
Két magyar alkotás világpremierje lesz a június 6-án Annecy-ban kezdődő nemzetközi animációs filmfesztiválon.

Az animációs filmek legrégebbi és legnagyobb szabású európai mustráját a franciaországi Annecy-ban június 6 – 11. között rendezik meg. A tekintélyes rendezvényen négy magyar alkotás öregbíti a magyar animáció jóhírét, köztük két alkotás világpremierjére kerül sor.

Az egészestés filmek versenyébe mindössze öt alkotást hívtak meg a szervezők idén, köztük Gauder Áron Nyócker! című opuszát, melyre a hazai mozikban eddig majdnem 80 000 néző volt kíváncsi. A Nyócker! -ért Gauder Áront a februári Filmszemle zsűrije a rendezői látvány díjjával tüntette ki. Annecy-ban orosz, svéd, észt és dán alkotásokkal egy mezőnyben kel versenyre a fesztivál fődíjáért.


Két magyar kisfilm is bekerült a rövidfilmek versenyébe. M. Tóth Géza Maestro című ötpercesével szintén Annecy-ban találkozhat először a nagyvilág közönsége. A film a „Maestro előadása” előtti öt perc történéseibe nyújt bepillantást és a film végi meglepetés sem marad el.
A rövidfilmverseny másik magyar résztvevője Ulrich Gábor Mielőtt  című filmje, mely a Kecskemétfilm műhelyében készült, és számos fesztiválra nyert már meghívást szerte a nagyvilágban. Pál Balázs - Kollár Klemencz László Csigaember  című filmjét a televíziós sorozatokat felvonultató programban mutatják be.