Nézze meg a legjobb technológiával kapcsolatos filmeket a műholdas TV-n

Ami a technológiát illeti, egy klasszikus filmet kicsit nehezebb elkészíteni. Hiszen aki ténylegesen a kor berendezésére fókuszálja a kamerát, az néhány év múlva kissé szégyenlősnek érezheti magát, amikor a betárcsázós modemről úgy beszélni, mintha egy életet megváltoztató találmány lenne, kissé elavultnak tűnik. De tény, hogy akár számítógépes geek, akár csak valaki, aki szeret jól elkészített filmeket nézni, a technológia világa termékeny talajt jelent a kreativitás számára. És minden filmnél, ahol az embereknek sikerült elrontania, volt valami más, ami egy kicsit közelebb állt a helyes megoldáshoz. Végül is a lebegő autóktól a HDTV képernyőkig minden felbukkant a jövőről szóló filmekben, és ezeknek az eszközöknek az 50 százaléka ma már széles körben elérhető.

Akár valami kempingesebbre vágyik, akár egy igazán lebilincselő filmre vágyik, ami történetesen egy kicsit elavult, ami a technológiát illeti, íme néhány a legjobb technológiával kapcsolatos filmek közül. valószínűleg sikerül megtalálni a csatornák böngészése közben. És ha elég közelről nézed, rájöhetsz, hogy napjaink legismertebb színészei közül néhánynak történetesen a technológiai válságban volt a formálódási pillanata a napokban.

Hackerek. Ez a New York-i szekvenciákon keresztüli görkorcsolya és a számítógépes sikkessé vált rave-kultúra miatt tábori klasszikussá vált, de tény, hogy a “Hackers” mindig szórakoztató nézelődés. A jó hírek? Úgy tűnik, hogy naponta legalább egyszer megjelenik a műholdas TV-n, ha még nem láttad az elejétől a végéig. Még jobb, hogy Angelina Jolie és a férfi főszereplő Johnny Lee Miller valós házastársak voltak már jóval Brangelina kora előtt.

Harci játékok. Matthew Broderick okos fiatalemberként, aki véletlenül bejut az Egyesült Államok kormányának nukleáris képességeit irányító számítógépes rendszerbe, teljesen hihető, míg az elavult technológia néha nem. Hihetetlenül jól megírt film, és az egyik leglenyűgözőbb módja a feszültség növelésének, amikor a technológia a fő hangsúly.

2001: Űrodüsszeia. Talán a valaha készült legjobb tudományos és technológiai film, a „2001” nem csak a sci-fi kategóriába sorolható. Mivel a mesterséges intelligencia még mindig fejlődik, lehetetlen megmondani, hogy az ebben az állításban szereplő összes állítás igaz-e vagy sem. Egy azonban biztos: az embereket határozottan ugyanúgy érdekli az űrturizmus, mint a HDTV legújabb, 2010-es modellje, vagyis a film alig egy évtizeddel lefutott.

Soylent Green. Remélhetőleg nem eszünk mindenkit. De a “Soylent Green” még mindig az egyik legjobb technológiával kapcsolatos film, egyszerűen azért, mert fején találta a szöget a túlnépesedés és az éghajlatváltozás tekintetében. Noha nem kizárólag a technológiára koncentrálunk – a cselekmény inkább a vállalati típusok azon problémája körül forog, hogy olyan élelmiszereket osztanak ki, amelyek nem biztos, hogy olyan jók az Ön számára, mint gondolja –, a tény az, hogy a technológia és az emberi hatás a világra az oka annak, hogy a dolgok így vannak-e ebben a kitalált 2022-ben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *